Maximilian – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

Maximilian betyder den store.

Hur fick vi då reda på att det var en Maximilian?

​När jag väntade honom fick vi ta en massa ultraljud och så gjorde jag fostervattensprov då det kom fram till att han hade en cysta på vänster sida i njuren,det fanns ingen njure där och de ville kolla så han inte hade några kromosonfel. Tog då samtidigt reda på könet. Jag minns att det var 3 långa veckor att vänta på resultatet och då skulle jag vara i v.21.

​När svaren väl kom så var det bara positivt och resten av graviditeten flöt på med regelbundna besök på ultraljudsavdelningen och när jag var i v.37 blev jag helt plötsligt inlagd på BB då mitt blodtryck var högt och jag hade äggvita i urinen samt för lite fostervatten. Det blev en igångsättning.

S​jälva förlossningen tog mindre än en minut men värkarbetet med pinvärkar och riktiga värkar i 19 timmar.

Maximilian Albin kom den 25/7-2003 kl.14.44 till oss. Han vägde 2855 gram och var 48 cm lång.

​Max några timmar gammal

När Max var 2 år gammal blev det operation då tog de bort hans cysta och idag lever han med enbart en njure och det fungerar bra.
När han var sju år gammal fick vi reda på att han har en hud sjukdom som heter könsbunden iktyos, Han har sedan födslen varit väldigt torr i huden och de barn som har denna hudsjukdom föds ofta med en njure. Det går i arv från min pappas sida av släkten.  Det behandlar han med att smörja varje dag. Inget någon har ifrågasatt under hans uppväxt vilket är skönt.
När han gick mellan 2-3 var han inte alls intresserad av fotboll som alla hans andra kompisar var utan han var hellre med en av sina tjejkompisar på rasterna. När han började i fyran hände någonting, då blev han frälst i fotboll och idag är han en av Malmö FF´s största supportrar.

Efter sommarlovet börjar han i andra ring