En blogg om min vardag

Izabella betyder Gud upphöjde. Det är ett italiensk ursprung som i sin tur kommer från det spanska Isabel. Det antas vara en form av Elisabet. I almanackan är stavningen av tradition Isabella och den har använts i Sverige sedan 1500-talet
Hon heter i andranamn Lamia och enligt den grekiska mytologin var hon ett barnätande monster.
Men även detta namnet kommer från en polsk film.

​Finns två sagor om henne på:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lamia_(mytologi)

​När jag väntade Izabella hade jag väldigt mycket halsbränna. jag hade väl inte någon typisk tjejmage.

Jag minns att jag var sjukt nervös på första ultraljudet då jag inte kände rörelser så mycket mådde så himla dåligt. Men allt gick bra i magen låg en frisk babyflicka då vi tog reda på könet. När vi berättade vad könet var blev alla överlyckliga och även jag som verkligen ville ha en lite flicka. Då skulle familjen vara komplett.

Veckorna gick och jag fick även göra ett extra ultraljud för barnmorskan kunde inte känna om huvudet låg neråt eller inte.

​Izabella var beräknad till den 24 oktober och jag trodde som med de andra barnen att hon skulle komma redan v.39 men tji fick jag.
Den tredje november kl.20.16 fick hon för sig att titta ut, Det gick så snabbt så jag inte hann in på förlossningen utan jag födde på prenatalen där jag hade kommit in på eftermiddagen för kontroll. Hade då fått reda på att jag var på väg att få havandeskapsförgiftning.
Jag blev därmed igångsatt och 1 h och 46 minuter senare var jag trebarnsmamma då kom vår lilla ljuvliga Izabella Lamia till världen 3/11-2010.
Tio dagar efter beräknad förlossning. Hon vägde 3315 gram och var 49 cm lång.

​Nu har det gått tio år sedan hon kom till oss och ska börja i fyran efter sommarlovet.