Mitten av januari – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

Mitten av januari

Hej bloggen
Är lite segt idag efter jullovet. Äldste började i måndags med distansstudier och de två yngsta idag. Högstadiet skulle också fixa studierna på distans men Xander som har det lite jobbigare i skolan ska gå ordinarie tider varje dag. Bra att han har en sådan möjlighet att göra det. Att studera hemifrån är extremt tufft. Det tycker både Max och jag som kör hela montessorikursen på distans och dessutom är det tråkigt.
Jag har gjort massor av material men det kommer jag visa i ett annat inlägg då jag är stolt över det haha. Jag brukar liksom aldrig vara så pysslig annars, inte hemma i alla fall. På en förskola kan man oftast hitta mig bland pärlor, kritor och papper eller i närheten av någon musiklek..
Vi skulle skriva en introduktion till kulturmaterial eller språket också. Det var vår sista uppgift för terminen.

Så nu är allt klart och utvärderingen är klar. Nästa lördag drar sista terminen igång.
Därefter kan jag väl ändå kalla mig för utbildad montessoripedagog. Nu ska jag bara
få jobb inom den verksamheten också.

Jag har faktiskt lite lust att spy galla på hela den här jobbsituationen jag sitter i för jag blir bara så jäkla förbannad på det.
Men det skulle bli för långt inlägg denna gången och allmänt negativt så det får bli en annan gång. Ett kortare inlägg om det kanske för jag vet att flera stycken sitter i samma sits som mig.

De sa att det skulle komma en dm snö här i Skåne idag men än så länge har det bara regnat. Men det kommer väl det också. Om jag ska vara ärlig så föredrar jag kallt väder – några minusgrader och att solen skiner från en ljusblå himmel (kommer vi få i några dagar sen.) istället för snö och blask och regn.
Igår när jag och Xander skulle sätta in pengar så blev vi överraskade av värsta snöovädret.

Ja det syns ju inte så jättebra. Det är svårt att fånga snöflingor på kameran. Men folk såg ut som vandrande snögubbar.☃
Vi får se om vi ens får snö detta året här nere i Skåne.. Men som sagt hellre kallt och soligt än snö/regn och slask.

I torsdags var vi med om en riktigt obehaglig sak.  När jag höll på att laga middag slocknade plötsligt allt hos oss. Bara i vår lägenhet inga andra så vi tänkte det är säkert säkringar, men icke för vi bytte alla utan resultat. Mannen sa att det kanske är någon som medvetet stängt av vår ström för att busa då elskåpet som står i trappan kan öppnas lätt om inte någon låser och haspar dörren. Och många gånger har den stått vidöppen. Farligt och idiotiskt.
Bara att ringa Securitas eftersom husvärden inte är på plats på kvällen och de skickade en bil . Han tog en titt i elskåpet och mannen gick ner där också och visst någon hade klickat av vår ström och ett annat hushåll för dörren stod förmodligen öppen och någon kunde inte hålla händerna i styr. Elen gick igång och vi kunde äta en väldigt sen middag.
Jag ser detta som sabotage medan andra ser det kanske som ett pojkstreck men det är ju både korkat och livsfarligt.
Jag mejlade naturligtvis vår husvärd och kanske tio minuter senare var han på plats. Jag pratade med honom då vi var på väg ut. Han berättade att innan man låser skåpet måste man sätta dit haspen och sen låsa. Jo men hur kan någon sen bryta sig in i skåpet. Är låset så lätt att bryta upp med ett gem? Nu är detta hus från slutet av 60 talet så det går knappast att flytta el centralen men de kan sätta ett ordentligt lås. Hoppas det inte händer fler gånger bara.

Under jullovet testade jag lets sing Queen. Shit vad roligt det var att sjunga deras låtar.
Jag älskar Kind of magic, I want to break free samt We are the champions. Gav mig på We will rock you men jag hann knappt med i texten men jag får ge mig på den igen ikväll eller något när mannen gått till jobbet.

Och jag lyssnar fortfarande på musiken till Julie and the phantoms och sett serien 100 gånger säkert.
Längtar tills säsong 2 kommer.
Hade även sett fram emot sista säsongen av The chilling adventures of Sabrina och har sett klart den. Jag blev så besviken på slutet, ja hela säsongen faktiskt men mest slutet.
Och sen sista – gillar ni poddar så vill jag rekommendera ”Spöktimmen” med Linn Larsson och Jenny Borg på Spotify. Detta är ett tips från mig. Jag har lyssnat på alla säsonger från dem och jag tycker det är jättebra. De tar upp allt från seriemördare till det övernaturliga. Brukar aldrig lyssna på poddar själv så detta var bra och det var min syster som gav mig rekommendationen.

Snart dags att hämta dottern från skolan blir nog bussen dit för det är inget trevligt väder- alls.
Sen ta itu med tvätt och städ – orka men det måste göras.

Arrividerci ciao / Louise

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.