Första advent – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

Första advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt.
Och alla människor glädjas att fira få advent.

Vinden susar i advent och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen Gud bevare dem på färden
Gud bevare dem på färden.

Dessa två verser hade vi alltid i skolan. Den första läste vi och den andra sjöng vi.
Mina lärare på lågstadiet var jätteduktiga på att spela piano så vi sjöng i klassrummet på advent, alltid på fredagarna och tände ljus och vår lärare läste för oss. Så mysigt. I alla fall de tre första åren jag gick med mina barndomsvänner.

Tänk att vi nu imorgon går in i första december veckan och om några veckor är detta skitåret slut.
Jag såg i Partylands fönster på Emporia en text där det stod ”Fuck 2020 Happy new year 2021”. Tror de flesta bara vill glömma detta skitåret. Detta året kommer julen bli så himla jobbig och konstig. Jag som är van vid att fira jul med släkten kommer inte få göra det på grund av detta skitet och plus att moster gick bort i juni.

Denna helgen har jag gått ut med sopor(läs bebiskläder) och annat skit som stått i hallen. Jag rensade bland påslakan och ställde ner en hel del i källaren.

Busen tyckte att han skulle kolla så han fick plats där uppe. Jag fick hjälpa honom upp.

Simba nöjde sig att ligga på påslakanen som jag packat ner. Mjukt och skönt.

Nu ska jag ta ett glas cola och en är det dags och sova.
Ny vecka imorgon. Har uppgifter att skicka in. Ska spela in. Hatar det.

Arrividerci ciao / Louise

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.