November – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

November

Hej bloggen.
Det är november. Denna månaden fyller Izabella 10 år.

Jag har haft ett litet blogguppehåll den senaste månaden.
Alla möten har gått bra och vi har haft två hela veckor av full närvaro i skolan för Izabella innan lovet.
Efter vi pratat med rektor och andra på skolan så skärpte sig pojken…ett tag. Sen anmälde skolan oss till socialen för det är deras skyldighet när eleven har hög frånvaro. De visste redan om varför hon hade hög frånvaro och vi hade ett bra samtal med dem, skolsköterskan och Izabellas lärare.
Vi fick till och med en kontaktperson, skolvärdinnan som tar hand om det mesta på skolan. Hon har alltid haft ett gott öga för oss och de elever som haft det jobbigt i skolan. Hon hade hand om Xander när han började där i andra klass.
Izabella kommer till fritids en stund innan skolan börjar och sen hämtar jag henne efter skolan för hon vill inte vara på fritids längre. Hon fick reda på fredagen innan lovet att hennes bästa kompis hade bytt skola och mobbaren vann.
Men av någon anledning så kommer det nog bli lugnare i klassen och Izabella kommer nog bli lämnad ifred. Det får vi se imorgon för det är dags för skola igen. Själv ska jag sitta med examensarbetet och skriva och fixa och få det inskickat och hoppas jag blir godkänd så jag kan få igång CSN. Behöver pyttiga 11 hp för att bli berättigad studiemedel.


Djävulsarbete.
Måtte jag bara bli klar med det.

Kan ni fatta att detta året snart är slut? Det bara flög förbi kändes det och detta året vill jag helst radera ut tillsammans med Covid-19. jag är så sjukt trött på detta möget nu så jag vill bara att det ska försvinna. Hoppas nästa år blir mindre pandemifritt och att skitet försvunnit helt. Vi får väl snällt vänta. Många länder stänger ner igen i en månad för att minska smittan men jag tror faktiskt inte det hjälper. Folk reser ju hejvilt fram och tillbaka trots allt.
Mannens föräldrar ska åka till Polen och jag har sagt vad jag tycker och tänker om det till honom då de alltid åker varje år även när det är deras jul. Jag blir så irriterad de kan ju någon gång åka innan jul så barnen får fira jul med sina farföräldrar något år. Men de åker med skäl av mannens pappas mamma som är inne på sina sista veckor/månader. Men sen har hon varit dålig i säkert 10 år och haft två strokes som hon har hämtat sig ifrån.
men jag tycker fortfarande att man inte gör så.
Visst barnen får följa med om de vill men de är inte sugna på att fira jul i ett land där inte ens tomten kommer, där de måste åka runt till släktingar hela tiden och knappt kan språket. Nyttigt för dem visst men finns inte intresset så ska man inte tvinga dem. De vill hellre fira jul i Sverige. Helt sjukt att det är jul om 1½ månad.

Arrividerci ciao /Louise

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.