Jag står helt maktlös – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

Jag står helt maktlös

Jag har haft dottern hemma i 3 dagar nu för att hon inte känner sig trygg i skolan.
Tyvärr så finns det en pojke i klassen som är väldigt elak mot henne och hennes kompis.
Jag skrev ju i början av augusti att skolan började och att många barn går med en klump i magen varje dag för att de måste möta sin mobbare. Jag vet inte när detta uppdagades men jag tror det var i början av terminen och jag mejlade Izabellas lärare om detta och fick reda på att denna pojken har flera gånger blivit tillsagd och de har haft samtal med hans föräldrar och honom.
De har ingen kontroll på pojken. Jag har i söndags mejlat lärararna igen och berättat vad som hände på idrottsdagen förra veckan och sagt att jag kommer gå vidare med detta om rektorn inte gör något åt detta.  Och just nu står jag helt maktlös i väntan på att detta sak tas itu med. Jag kan ju inte ha henne hemma för hon har ju faktiskt skolplikt och har dessutom ingen aning om hur man hemundervisar och samarbetar man med FRIENDS tycker jag att det ska synas.
Jag ska ha möte med hennes lärare och rektorn imorgon i ett annat syfte men kommer ta upp detta då det påverkar hennes studier. Sen är det ju inte bara Izabella som blir mobbad av denna pojken utan hennes bästa kompis också. Mamman till detta barn höll sin dotter hemma för hennes egen säkerhet. jag har läst på skolverkets hemsida att om en elev utsätts för mobbing/kränkning så ska huvudmannen i detta fallet styrelsen kontaktas och de får ta det där ifrån. Om inget annat händer får jag anmäla till Skolverket och/eller BEO (barn och elevombudsmannen).

Nu skiter ju inte lärarna i att ta tag i det för de håller koll på den pojken hela tiden och när de hade idrottsdag hade han chansen att vara elak mot tjejerna.
Han och hans ”gäng” trakasserade dem när de var på lekplatsen, en av pojkarna (som egentligen är snäll) sparkade Izabella på benet, pojken började kasta kött på tjejerna under lunchen varpå Izabellas kompis kastade tillbaka men detta såg en lärare och de blev tillsagda och läraren ville inte lyssna när kompisen förklarade att det var han som började.
Sen sprang de ifrån platsen till en annan när de såg att kuratorn kom och då fick pojkarna beröm att de undvikit bråk trots att flickorna berättat vad som hände. Kan även tillägga att för några veckor sedan var de hos kuratorn alla tre varpå flickorna berättade om vad de blev utsatta för och pojken förnekade det. Då sa kuratorn att tjejerna skulle glömma bort det som hade hänt. Ursäkta? Vaddå glömma bort?. Jag blev helt paff när jag hörde Izabella berätta.
Alltså ska det behöva gå till så här. Jag hade problem med mobbing i grundskolan och missade en massa och jag vill inte att min dotter ska behöva gå igenom samma sak.
Jag vet inte vad jag ska göra mer än att bara vänta på vad rektorn tar för åtgärder.
Kommer han att åter igen prata med pojken och hans mamma? Kommer det gå så långt att han verkligen kommer bli avstängd? Kan skolan ens stänga av en 10 årig elev?
Jag har mejlat FRIENDS om att bli ambassadör hos dem får se vad som händer.
Det är viktigt att barn ska våga berätta för en vuxen att de blir mobbade och känna att de får det stödet de behöver för att trivas i skolan och känna sig trygga. Och att de ska bli tagna på allvar av kurator och bli lyssnade på.
Detta kan jag skriva mer om men jag tror jag avslutar här och inväntar mötet med rektorn och vad de kommer att göra. Jag lovar att hålla er uppdaterade om detta. Dottern och hennes kompis har i alla fall bestämt att de ska till skolan på torsdag. Det är ett steg mot rätt riktning. han ska inte vinna.

På återseende. Arrividerci ciao/ Louise

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.