Då var dagen kommen – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

Då var dagen kommen

Skolstart! Med en kort samling på skolgården där rektorn pratade. Han pratade om allsvenskan som ju nu har spelats i 2 månader. Han menade att alla klasser var som ett fotbollslag där man arbetar mot att göra mål. barnen ska ju uppnå vissa mål i alla årskurser och följa läroplanen. Och som Malmöbo säger jag bara : Framåt Malmö.

Men nu är det eleverna som ska blicka framåt men kände ändå att flasha lite att Malmö tog sin 8 raka seger igår på himmaplan mot Örebro. De ligger på första plats i Allsvenskan. Förlåt jag kunde inte låta bli haha.
I alla fall det blev lite sång från två lärare och ännu mer tal från rektorn och en välsignelse då det är en skola bygd på kristen grund. Och nej det är inte en religiös skola.

Jag hoppas att detta året blir bra för Izabella då hon ju blev lite inte mobbad skulle jag säga men det var tre tjejer som är lite lättkränkta och kunde starta bråk med henne utan någon anledning. Detta kommer jag jobba mot tillsammans med skolan under året.
Jag vet själv hur det känns att bli utfryst och hackad på blev det i hela grundskolan och tyvärr så blundade många lärare på detta. Vilket leder mig till en annan sak som jag hoppas att ni kan svara på eller det kanske finns någon som är det.
Friendsabassadör..
I mina ögon är det extremt viktigt att barn ska få vara trygga i skolan och få vara skonade från elaka kommentarer och mobbing. Då jag blev mobbad under hela min skolgång av två pojkar i klassen som kallade mig elaka saker.
jag är ganska blyg av mig och gillar inte göra mycket väsen av mig. Detta tog de som en fördel att mobba mig vilket gjorde att jag inte ville gå till skolan. Jag skolkade halva fyran och lite av femman tills det kom fram om att jag blev mobbad från två tjejer som bodde på samma gata som mig. Min pappa blev flyförbannad och ringde till den ena mobbarens pappa som så klart blev arg på sin son. Mobbaren ringde senare på kvällen och bad om ursäkt.
Mina barn blev utsatt för mobbing på sin skola de gick på innan. Max som har Iktyos är väldigt torr i huden blev mobbad för att han hade löss trodde barnen på skolan men det var det ju inte, Xander som var lättpåverkad blev indragen i en massa skit. Detta innan de bytte skola.
Max blev inte i fråga satt om varför han var torr i huden för det tog jag upp med hans lärare . Minns inte om hans lärare berättade för klassen eller om Max berättade det själv. Xander hittade sig själv när han bytte skola och nu går han i nionde klass.
Barnen skola har samarbete med FRIENDS och jobbar stenhårt mot mobbing. De tar tag i situationer direkt om de får reda på något.
Men jag vill bli ambassadör hos Friends eller åtminstone jobba hos dem eller något.
Är det någon som läser här som vet hur man går till väga? Ska man kontakta dem direkt eller ansöker man hos dem?
Jag vet att jag inte har så många läsare som följer eller läser men snälla det är ett viktigt ämne..så om någon vet skulle jag vara tacksam.

Jag brinner för att motverka mobbing och vill bara att min dotter och andra barn ska ha det bra i skolan och inte behöva få ont i magen varje morgon det är dags för skolan. När jag växte upp fanns det inga sociala medier och då stannade oftast mobbingen i skolan. Men idag fortsätter trakasserier och mobbing även på sociala medier vilket är helt galet.
Många barn som är mobbade  får elaka meddelande på snapchat, tiktok eller messenger.
Nu har jag den turen att Izabella berättar för mig när någon är dum eller taskig mot henne och försöker ge henne en massa råd och tips. Om det inte fungerar så ber jag henne berätta för en lärare eller fritidspedagog. Även jag tar och mejlar mentor som tar det vidare. jag känner mig trygg med skolans engagemang att stoppa mobbing.

Arrividerci ciao / Louise

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.