Augusti och skärpning – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

Augusti och skärpning

Alltså på riktigt nu får jag väl ändå ta och skärpa mig. det är ju flera dagar sedan jag skrev sist.
Jag och mannen har haft det lite jobbigt men det är bra nu för tillfället i alla fall,

Vi har kommit in i augusti. Och imorgon – imorgon börjar skolan för Xander och Izabella. När jag pratade med en av personalen idag på skolan tyckte hon det var helt galet att de skulle börja i fyran och i nian. Hon minns när Xander började på skolan i tvåan som han ville åka hiss varje dag hela terminen. Han älskade att åka hiss och gör än idag. han är proffs på bussar och skulle lätt kunna gå fordon på gymnasiet allt för att mecka med bilar eller bussar. Kanske ser vi honom på Nobinas garage efter gymnasiet. han vet själv inte vad han vill gå. men nu ska han alltså börja i nian och nästa år tar han examen från grundskolan. Stoppa tiden någon. Xander började på ny skola då han inte alls trivdes på sin skola han gick från f-klass-första klass. Till och med hans klasslärare sa att för Xanders skull så bör vi byta skola till honom så vi sökte till skolan han går på idag och då han hade syskonförtur då Max gick på skolan (började också där i andra klass gick på 2 olika skolor innan) och han började på skolan hösten 2013.
.

Jag är nog den enda som är glad att skolan börjar igen haha.
jag vill kunna gå tillbaka till mina vanliga rutiner och jag har extremt mycket att göra nu i augusti.
Jag måste skriva på mitt examensarbete som ska in i slutet av augusti vilket innebär att jag ska besöka min kompis som jag skrev med innan som ska hjälpa mig. Och i slutet av augusti börjar jag montessoriutbildningen III vilket känns bra.

Nu vill jag bara ha ett jobb också. Och jag hoppas det kommer. Jag är så sjukt trött på att vara arbetslös. Det är pinsamt att vara i min ålder utbildad barnskötare och pedagog och inte ens få så mycket som ett barnskötarjobb. Och Malmö är de enda som anställer pedagoger. Varken Lund eller andra städer runt Malmö gör det vilket är synd. Vi gör i princip samma arbetsuppgifter. Ja det är galet.
Och vikariebanken är inte lönt att kolla upp. De tar inte ens emot folk just nu trots att förskolorna skriker efter personal. Men vad ska man göra? Jag kan ju bara söka och hoppas och med denna pandemi som snurrar nu kan jag vara glad om jag får en anställning. Kanske borde jag göra mina praktiker istället nästa år. Ja vi får se.

På återseende.
Arrividerci ciao / Louise

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.