Nu börjar saker hända *uppdatering* – En blogg om min vardag

En blogg om min vardag

Nu börjar saker hända *uppdatering*

Uppdatering: Helt plötsligt får jag information från min VFUlärare att jag helt plötsligt kanske inte får göra min första praktik om tre veckor utan måste förmodligen följa förskollärarutbildningens spår det vill säga att jag måste göra näst sista praktiken i februari och sista i mars nästa år. Alltså jag får tuppjuck på den luddiga informationen från den skolan. Trodde jag skulle äntligen skulle bli klar. Men nej varför inte göra ännu mer jobbigt för mig. Har jag tur så blir det som planerat. Hon skulle återkomma. Blir så trött på dem.

Igår började skolan för Izabella och Xander. Izabella började i trean och Xander i åttan. På måndag börjar Max på gymnasiet. Hjälp vad hände där.
Min dator är inte klar än så jag sitter uppe på skolan nu och skriver då det började klia i fingrarna. Jag tycker det är så omständigt att skriva på mobilen och den där autocore stör mig så mycket.

Idag var jag på intervju på en montessoriförskola, det var bara som timvikarie men det bryr jag inte mig om just nu för inom tre veckor kommer jag påbörja min första VFUperiod.
Åh det ska bli så spännande framför allt skönt att äntligen få komma ut och göra det här. Tyvärr så gick de inte med på att jag fick vara på förskolan jag hoppats på men det gör ingenting bara jag får stöd av min handledare att nå de mål som jag behöver för att klara min utbildning. Första VFUperioden börjar v.36 – 39 och den sista börjar v.46 – 49. På min födelsedag gör jag förhoppningsvis min sista dag som student på min nya förskola. Och mellan praktikerna ska jag försöka att jobba.

Mina praktiker krockar visserligen med första seminariet av montessorikursen och det var språk vi skulle ha då så jag får komma överens med min nya VFUlärare hur jag ska göra den dagen. (Ja jag fick en ny lärare också eftersom detta är kurser för de som har kvar) Visst att praktiken är viktig men den går alltid att ta igen en dag medan detta seminariet inte kommer tillbaka och jag har ju tentor i montessoripedagogiken vilket jag vill bli godkänd i. Så det ska nog inte bli några problem där.

Nu väntar jag bara på att VFUansvarige ska ge mig en praktikplats så att jag kan kontakta min handledare och berätta vilket stöd jag kan behöva. Det är helt sjukt att jag för två år sedan drygt fick först godkänt av min lärare för att sen hon skulle ta tillbaka det enbart för att en förskolechef som jag knappt hade träffat tyckte att jag inte var anställbar. Jag hade ju hela min VFU V på mig att jobba på det men icke. Nåja jag kommer ge järnet de praktiker som är kvar och jag ser verkligen fram emot det och äntligen ser jag slutet av tunneln. Äntligen är denna resan mot slutet av min förskollärarutbildning på väg att ta slut. Slutstationen når jag den 6 december, på min och Xanders födelsedag är jag äntligen i hamn.

Jag får hoppas att jag får en handledare som verkligen samarbetar med mig. Hade varit en underbarn födelsedagspresent om jag fick beskedet att jag är utbildad och klar att hämta ut min legitimation. Men först ska vi ju klara opponeringen om två veckor sådär drygt och vår examinator måste tycka det är bra. Men vi kan ju alltid ändra det efter opponeringen för det har man rätt att göra om jag inte misstar mig. Så detta sista halvåret som är kvar av året känns som det kommer gå min väg, inom studier i alla fall och förhoppningsvis jobb. Har jag tur så kommer de anställa mig antingen efter min första praktikperiod eller efter andra. Om de gör det efter den första så slipper jag ju ta tjänstledigt när jag ska göra den andra för då är jag ju ändå på min arbetsplats fast på en annan avdelning.
Ja vi får se vad som händer. Men en sak är säker. Jag kommer garanterat att få jobb när jag är färdigutbildad. Det är så gött.

Bjuder på en bild när jag skulle slå in paket till Max.

När man är kattägare så har man ingen frizon någonstans. Ska man slå in paket
ja då ska han vara där och inspektera och sätta sig på pappret. Älskade knäppa Busen.
Jag och min katt.

Hoppas jag får tillbaka min dator nästa vecka för jag vill kunna blogga fler gånger i veckan nu och inte bara två gånger i veckan. Måste börja vara flitig med min kamera.
(Och om man frågar så får man reda på saker bara så du vet)

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.